3 Mayıs 2013 Cuma

50. ALTIN YILINDAGÜLTEN DAYIOĞLU -YILMAZ PARLAR


50. ALTIN YILINDA GÜLTEN DAYIOĞLU

Üç kuşağın ortak yazarı 50 yıl kutlamaları devam ederken İstanbul’daki tören Rahmi Koç Müzesinde yapıldı.

Ziya Kürküt’ün Sunuculuğunu üstlendiği törende, Altın Kitaplar’ın üçüncü kuşak yöneticilerinden Batu Bozkurt yaptığı açılış konuşmasında özetle “Gülten Dayoğlu’nun 34 yıllık yayınevi olmanın, ailesinden kalan bu dostluk mirasını sürdürüyor olması bizim için onurdur. 50 yıldır edebiyatta zirvede olmak zor bir iş. Gülten Hanım nezaketiyle, ağırbaşlılığıyla zirvede nasıl kalınacağını bizlere öğretti kendisine minnettarız.

50. Yıl Kutlamaları kapsamında düzenlenen “Gökkuşağı’nın Yedi Rengi”adlı resim yarışmasında kazananlarına ödülleri verildi.

Kütahya Valisi Sayın Kenan Çiftçi yarışma birincisi olan HalkalıCumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Sude Gökmen’e ve ikincisi Handan Ziya Öniş İlköğretim Okulu öğrencisi Derya Aksoy’a plaketlerini verdi.

Yarışmanın üçüncüsü Orhan Gazi Orta Okul öğrencisi Melike Açari plaketini İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın elinden aldı.

Ödülleri alan öğrenciler saygı göstererek Gülten Dayoğlu’nun yanına gelerek elini öptüler.

Gülten Dayıoğlu kürsüye davet edildi yaptığı konuşmasında “ Hayattayken böyle bir geceyi görmüş olmaktan çok mutluyum. Bu gece benim düğün gecem. Geceyi düzenleyen Altın Kitaplar ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

50 yılda yazdığı 78 kitapla üç nesil yetiştiren Gülten Dayıoğlu’nu anlatan okuyucuları ise Gülten Dayıoğlu kitaplarıyla büyümenin bir ayrıcalık olduğuna vurgu yaptılar.

Ardından Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun saygıdeğer eşi Gül Mutlu, Gülten Dayıoğlu’na “Başarı Plaketi”ni takdim ettiler.

Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Altın kitapların Halkla ilişkiler direktörü Bahar Gedik Gülten Dayıoğlu hakkında kısaca şu bilgileri verdi. “1963 yılında Bahçıvanın Oğlu adlı eseri ile edebiyat dünyasına “Merhaba” diyen Gülten Dayıoğlu, bugüne kadar yazdığı 78 kitapla üç neslin yazarı olarak 50 yılı ardında bıraktı. Dolu dolu geçen bu 50 yılı kutlamak adına yazarın 34 yıllık yayınevi Altın Kitaplar tarafından Gülten Dayıoğlu onuruna özel bir tören düzenlendi.”

yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder