4 Mayıs 2013 Cumartesi

ERDAL ÖZ 2013 EDEBİYAT ÖDÜLÜ SAHİBİ CEMİL KAVUKÇU -YILMAZ PARLAR



ERDAL ÖZ 2013 EDEBİYAT ÖDÜLÜ SAHİBİ CEMİL KAVUKÇU


Yazar Öz'ün anısını yaşatmak amacıyla bu yıl 6'ncısıdüzenlenen ödül, Pera Palas'ta, Can Yayınları ev sahipliğindeki törende sahibini buldu.




Sunuculuğunu Müjde Ar'ın yaptığı törende açılış konuşmasını Erdal Öz'ün oğlu ve Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz yaptı.Can Öz Cemil Kavukçu'nun ödül almasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.









Öz, "Erdal Öz'ün adını anıp da düşünce özgürlüğünü anmamak olmaz. Hepimiz düşünce özgürlüğü açısından kırık dökük bir haldeyiz. Eminim ki hepimiz bu konu hakkında ne kadar üzgün olsak da düşünce özgürlüğünü her zaman dile getireceğiz" şeklinde konuştu.

Törende, seçici kurul başkanı Semih Gümüş, hikaye yazarı Cemil Kavukçu'ya ödülünü takdim etti.


Kavukçu, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Öz'le, edebiyata yeni başladığı dönemlerde, hikayelerini kendi yayınevinde yayımlaması vesilesiyle tanıştıklarını anlattı.

Aldığı ödülün, Erdal Öz'ün yokluğunu hatırlattığını ifade eden Kavukçu, "Bu ödülün en güzel yanı, adımın Erdal abinin yanında anılacak olması" dedi.







Gazeteci-yazar Kürşat Başar Kürşat Başar Quartet? ile Erdal Öz 'ün çok sevdiği Dave Brubeck'in Take Five adlı parçasınıçaldı. Ödül törenine Erdal Öz 'ün sevenlerinin yanı sıra, sanat ve edebiyat dünyasından birçok ünlü isim de katıldı.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder